Nieuws

Lapland reizen

zaterdag, 7-1-2017  

Voor veel mensen is naar Lapland reizen niet meteen de meest logische keuze voor hun vakantie. Nog steeds kiest de grote meerderheid voor reizen naar de zon en zelfs in de winter trekken de meeste mensen nog zuidwaarts. Dat is eigenlijk heel zonde, want het noorden van Europa heeft zoveel moois te bieden. Of je er nu in de zomer komt of in de winter, er valt altijd genoeg te genieten. Ga je ‘s zomers naar Lapland reizen, dan zul je versteld staan van de hoeveelheid daglicht. Hoe noordelijker je komt, hoe langer het in de zomer licht is, op sommige plaatsen gaat de zon zelfs nauwelijks onder en wordt het niet donkerder dan een beetje schemering. In de winter kun je dan weer genieten van de mogelijkheden van de wintersport. Doordat er gegarandeerd sneeuw ligt, voelt het er ‘s winters toch niet heel erg donker, hoewel de zon nauwelijks aan de hemel zal staan. Waar je in het centrale deel van Europa altijd maar weer moet afwachten of er wel daadwerkelijk sneeuw zal liggen op jouw wintersportbestemming, is dat in Lapland zeker het geval. Naar Lapland reizen is voor wintersporters dan ook ideaal, je kunt er volop skiën en snowboarden, maar ook bijvoorbeeld een huskytocht maken of langlaufen.

Naar Lapland reizen voor Noorderlicht

Genieten van de natuur en van de wintersport zijn goede redenen om naar Lapland te reizen, maar veel mensen gaan hier natuurlijk ook naartoe om het Noorderlicht met eigen ogen te kunnen zien. Wie dit eens meegemaakt heeft, wordt gegrepen door dit verschijnsel en zal kunnen verhalen over hoe bijzonder het is om dit te zien. Waarom zou je hiervoor nu naar Lapland reizen? Omdat dit eigenlijk de beste regio in Europa is om dit te zien. Dat heeft te maken met een aantal redenen. In de eerste plaats vanwege de duisternis die daar nog echt ervaren kan worden, vanwege de weinige lichtvervuiling en de weinige zonne-uren, maar vooral natuurlijk vanwege de noordelijke ligging. Hoe noordelijker, hoe beter het Noorderlicht te zien is. Belangrijke factoren om rekening mee te houden als je naar Lapland reizen wilt om het poollicht te zien, zijn:

  • de lengte van je reis
  • de bestemming die je kiest
  • de maand waarin jij er naar toe gaat
  • de maanstand tijdens jouw reisperiode

Houd daarbij wel in het oog dat de Aurora Borealis niet lang van tevoren voorspeld kan worden. Je loopt dus altijd het risico dat je het misloopt.

Verhoog je kansen met Xplore the North

Natuurlijk wil jij de kans zo groot mogelijk maken dat je ook echt het Noorderlicht ziet als je naar Lapland reizen gaat. Hoe kun je dit nu het best doen? Het beste doe je dit door je reis te boeken bij Xplore the North. Het zien van de Aurora Borealis is namelijk hun passie en zij weten dan ook precies waar zij op moeten letten bij het plannen van Lapland reizen. Zij kennen de beste bestemmingen om naar toe te gaan in het noordelijkste deel van Lapland. Ook weten zij precies welke periode je het best kunt kiezen en kunnen zij jou vertellen over de invloed van de maan op het waarnemen van het poollicht. Daarbij geldt altijd dat hoe langer je op reis gaat, hoe groter de kans is dat je daadwerkelijk het Noorderlicht te zien krijgt. Zij bieden bij hun Lapland reizen bovendien leuke dagprogramma’s aan, zodat je ook overdag genoeg te beleven hebt. Xplore the North is dan ook de beste keus als je een reisbureau zoekt dat jouw reis naar het noorden van Europa kan verzorgen.


Comments are closed.