Nieuws

Menukaarten

vrijdag, 6-7-2018  

Maak je eigen menukaarten en laat ze afdrukken door Printdeal.be. Het ontwerp, de samenstelling en de vorm bepaal je helemaal zelf. De bestanden van de ontwerpen verzorg je zelf. Mocht je zelf niet over de juiste programma’s beschikken, dan kan je wellicht iemand vragen om een goed bestand op te stellen. In principe hoeft dit niet heel ingewikkeld te zijn, tenzij je uiteraard een uitzonderlijk ontwerp in je hoofd hebt. Bekijk goed de specificaties voor de menukaart maken voordat je deze doorstuurt naar Printdeal.be. Voor menukaarten hebben zij speciale aanleverspecificaties. Gelukkig wordt dit allemaal goed aangegeven als je de bestanden gaat koppelen voor de menukaarten. Vervolgens begin je met de definitieve vormgeving. Een menukaart maken kan op verschillende manieren waarbij de vouw en het aantal vouwen veel bepalend zijn. In het keuzemenu zie je de variaties, maar je kan deze nog beter bekijken in de tweede tab. Als je een indruk wilt krijgen van het resultaat van je menukaart maken, dan krijg je hier een goed beeld van via de tab vouwwijzes. Niet voor alle variaties is het mogelijk de vouwen toe te passen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het A3 formaat die ongevouwen geleverd wordt. Voor een menukaarten die een vouw hebben is een kleiner formaat dus noodzakelijk.

Menukaart maken in jouw stijl

Een menukaart maken kan voor vele gelegenheden nodig zijn. Niet alleen als je een horecagelegenheid runt, maar ook als je een groot feest geeft. Door de menukaarten aan de gasten uit te delen, geef je ze al een exclusief gevoel. Ook hiervoor kan je bij Printdeal.be de menukaarten laten afdrukken. Bedenk wel dat je vanaf 50 stuks een bestelling kan doen. Wat de gelegenheid ook is, je wilt een menukaart maken in de passende stijl. Als eerste heeft Printdeal.be voor menukaart maken de mogelijkheid voor de volgende vouwwijzes:

  • 1 slag vouwen
  • 2 slagen wikkelvouw
  • 2 slaen zig-zag vouw
  • Luikvouw
  • 3 slagen wikkel vouwen
  • 3 slagen zig-zag vouwen

Mocht je toch graag jouw kaart op een groot A3 formaat willen hebben inclusief vouwen, dan kies je de A3 Large variatie. Deze is beschikbaar in een staande vorm waarbij alle soorten vouwen en zig-zag vouwen te maken zijn. Bekijk goed welke vouwen geschikt zijn voor het ontwerp van jouw menukaarten. Mogelijk heb je dit al bedacht voor jouw menukaart maken. Indien je toch verrast bent door de mogelijkheden op Printdeal.be, lukt het wellicht nog een originelere kaart te maken die jouw gasten vol nieuwsgierigheid door gaan nemen.

Kies het papier voor de juiste uitstraling

Naast de vouwen is het materiaal van de menukaarten ook bepalend voor de menukaart maken. Printdeal.be kan jouw kaarten afdrukken op een van de volgende papiersoorten:

  • Houtvrij gesatineerd mc papier met glans
  • Houtvrij mat papier
  • Ice silver metallic
  • Scheurvast kunststof YUPOBlue

Welk papier je kiest, is erg afhankelijk van jouw evenement of restaurant. Daarnaast telt ook mee wat je wilt uitstralen. Voor de ene sfeer is het matte papier beter geschikt en voor de andere gelegenheid kan het papier niet glanzend genoeg zijn. Voor optimale glans kan je ook nog kiezen om een luxe afwerking toe te passen. Dit geeft niet alleen een mooie glans, maar beschermt tevens de bedrukking op de menukaarten. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, heb je de keuze uit dubbelzijdig glans- of matlaminaat. Beiden geven jouw ontwerp een nog betere uitstraling. Hierdoor kunnen de full color kleuren nog beter uitkomen. Alle menukaarten worden in de full color kleuren cyaan, magenta, yellow en key (zwart) bedrukt. Dankzij deze druktechniek, het beste materiaal en de afwerking, wordt jouw menu voor alle gelegenheden een succes.


Comments are closed.