Nieuws

Moet jij 10 kg afvallen?

zaterdag, 25-3-2017  

10 kg afvallen, dat is geen gemakkelijke opgave! Maar soms is het toch echt noodzakelijk. We weten allemaal dat een te hoog lichaamsgewicht niet goed voor ons is, het heeft een sterk nadelig effect op ons lichaam. Helemaal als ons gewicht echt flink te hoog is kunnen er gezondheidsklachten door ontstaan. Gewrichten kunnen sneller slijten, we kunnen last krijgen van een te hoog cholesterol of van diabetes en zo zijn er nog veel meer kwalen die toe te schrijven zijn aan overgewicht. Weet jij dat je te zwaar bent, dan is het dus zeker aan te raden om hier iets aan te doen. Of je nu 10 kg afvallen moet, of juist minder of meer, het is altijd verstandig om te proberen om op een gezond gewicht te komen. Niet alleen omdat je hierdoor weer gezonder wordt en minder risico loopt op diverse aandoeningen, maar ook omdat je letterlijk en figuurlijk weer beter in je vel zult zitten. Je zult weer meer energie hebben om dingen te doen en het wordt bijvoorbeeld weer gemakkelijker voor je om met je kinderen of kleinkinderen te spelen. 10 kg afvallen heeft dus zeker voordelen voor je!

10 kg afvallen met een dieet

Wil jij 10 kg afvallen of misschien zelfs wel meer? Dan doe je dit waarschijnlijk door het volgen van een dieet. Hoe raak je immers anders die overtollige kilo’s kwijt? Nu zijn alle diëten eigenlijk gebaseerd op het feit dat je minder calorieën moet eten dan dat je verbrandt op een dag. Zo wordt je lichaam aangezet tot het aanspreken van de vetreserves die je hebt opgebouwd en zo raak je dus je overtollige vet kwijt. Het klinkt heel eenvoudig, maar om dit in de praktijk vol te houden is vaak erg lastig, helemaal als je 10 kg afvallen wilt of meer. Je zult immers onvermijdelijk last krijgen van een hongergevoel, om nog maar te zwijgen van de lekkere trek die je zult moeten negeren. Daar komt bij dat je op een gegeven moment ook weer zult moeten stoppen met het dieet en dan krijg je in veel gevallen last van het jojo-effect. Voordat je het weet zitten de kilootjes er weer aan en dat is natuurlijk heel frustrerend. Net als het feit dat jij je slapjes zult voelen, doordat je ook spiermassa bent kwijtgeraakt tijdens het diëten. Hoe kun je nu toch 10 kg afvallen zonder meteen weer aan te komen en zonder je slapjes te voelen?

Predivita biedt proteïne dieet

Het volgen van het proteïne dieet van Predivita is dan een goede keus. Wil je 10 kg afvallen en doe je dit met een willekeurige afslankmethode, dan krijg je vaak te weinig eiwitten binnen en dit leidt er toe dat niet alleen je vetvoorraad kleiner wordt, maar ook je spiermassa. Hierdoor voel jij je slapjes en dat motiveert natuurlijk niet. Ook al raak je dan snel veel gewicht kwijt, het blijft lastig om dit vol te houden. Effectief 10 kg afvallen en ook echt niet weer aankomen gaat eenvoudiger met het proteïne dieet van Predivita omdat:

  • je spiermassa behouden blijft en jij je dus sterk voelt
  • er aangestuurd wordt op een gezond eetpatroon in plaats van een tijdelijke verandering in maaltijden
  • het afvallen langzaam gaat en daardoor eenvoudiger vol te houden is en op lange termijn meer effect heeft

Deze methode is dus zeker geen crashdieet en als jij heel snel veel gewicht kwijt wilt raken is het zeker geen optie. Maar wil jij ervoor zorgen dat je echt effect haalt, dat je na het 10 kg afvallen ook echt op gewicht blijft, dan is Predivita.be zeker aan te raden!


Comments are closed.